lauantai 31. maaliskuuta 2018

Parasta näädänruokaa.

Hei! Tosissaan aloitin alkutalvesta hiirien kasvatuksen ruoaksi. Suurin syy oli se, että halusin vaikuttaa eläimieni ruoan alkuperään ja ravintoarvoon. Hiiret oli helppo valinta, kun ne on se mieluisin laji jyrsijöistä, mitä haluaisin ehkä pitää lemmikkinäkin. Touhukkaita, jotka sisustaa häkin aina uuteen uskoon eikä turhaan stressaile.
Urokset on oman kokemuksen mukaan rauhallisempia ja ehkä kesyyntyykin helpommin. Naaraat taas herkempiä ja vilkkaita. Toisilla voi toki olla eri kokemus tästä. :D
 Hiiret kannattaa sijoittaa sellaiseen paikkaan, missä fretit tai muut lemmikit ei pääse häiritsemään elämää. Stressaaminen vaikuttaa tottakai lisääntymiseen ja poikasten hoitoon. En ole muuten huomannut hiirissä vaikutusta frettien ominaishajun takia, muutakuin sen että mun kättä pelätään enempi mitä kaverien, jotka ei ole koskeneet haiseviin näätäeläimiin.:D
 Pahoittelen kuvien laatua. Nää eivät olleet oikein samaa mieltä kuvauksista.
Tällähetkellä tulee senverran vähäsen poikasia, että ostan yhä hiiriä sillointällöin pakkaseen.
Tässä päälle 3viikkoinen 2mamman poikue.
Hiirien kasvatuksessa on se miinuspuoli, että poikasia on karsittava niin, ettei niitä ole liikaa yhtä emoa kohden, muuten ne eivät kasva ja emo menettää omankin ravinnon kehostaan. Joten ei auta vaikka tulisi kuinka isoja poikueita, kun niistä pinkeistä ei ole kauheesti iloa fretille.
Poikaset kasvavat emonsa kanssa laumassa 4viikkoisiksi. Siihen mennessä laitan urokset pakkaseen. (jos ei ole tarve käyttää) Ja yleensä jätän poikueesta aina yhden tai kaksi naarasta kasvatukseen. Valitsen ne koon, värin ja erityisesti luonteen mukaan. Haluan että hiiriä pystyy normaalisti käsittelemään, vaikkei mulla ole aikaa kaikkien sosiaalistamiseen. Loput saa yleensä kasvaa vielä hetken tyttölaumassa (jos on tilaa), jotta niissä ois enempi syömistä. Lopetus tapahtuu hiilidioksidilla.
Olis hieno ajatus, jos pystyisi kasvattamaan itse lemmikilleen kaiken ruoan. Eikä tarvitsisi ostaa sitä ulkopuolelta. Minulla ei vaan siihen ole tiloja tällähetkellä. Ehkä tulevaisuudessa, jos ihan täysin hullaannun.
-Tiia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy pois ja kommentoi c: